Karavan Tasarımı | İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Karavan Tasarımı

Mimar Tuğçe YANAR KURT katılımıyla Karavan Tasarımı etkinliği düzenlendi. Karavan tasarımı ve uygulaması konusunda yaşadığı deneyimleri paylaşan Sn.KURT, özellikle pandemi sürecinde hem barınma hem çalışma hatta dinlenmeye dönük ihtiyaçların karşılanmasında karavanların öneminin arttığını ve giderek daha fazla rağbet görmeye başladığını belirtti. Kullanıcı ihtiyaçları, öncelikleri ve ekonomik olanaklara göre farklı ele alış biçimlerini gerektiren karavan tasarımı konusunun, iç mimarlık öğrencilerinin profesyonel meslek hayatlarında karşılaşabileceği yeni ve zevkli bir çalışma alanı olabileceğini vurguladı.

Program sonunda Mimar Tuğçe KURT ve katılımcılara teşekkürlerini sunan Bölüm Başkanı Prof.Dr. M.Serhat YENİCE, karavan tasarımı örneğinde olduğu gibi günümüzde sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, metaverse ve oyun yazılımları gibi diğer sektörel alanlarda, iç mimarlar için yeni çalışma alanları ortaya çıktığını belirtti. Prof.Dr. Yenice, rekabetçi piyasada kendini bu yönde yetiştirmiş meslek insanlarının giderek daha fazla ilgi çekeceğini , bu nedenle uzmanlaşmanın yanı sıra disiplinlerarası ve birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.